Copiii, în lumea lui #glutenfree
și #lactosefree.
sau cum ne provoacă intoleranțele alimentare

Atelier dedicat părinților cu copii care suferă de boala celiacă sau de intoleranțe alimentare

22 MAI

ORA 18:00 – 19:30

București

 

N

Atelier susținut de Conf. Univ. Dr Alina Stănescu Popp, medic primar pediatrie, medic specialist gastroenterologie pediatrică, doctor în ştiinţe medicale, coordonator al Centrului de Management pentru Boala Celiacă din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului

N

Atelier dedicat părinților care au copii care suferă de boală celiacă sau de intoleranțe alimentare

Despre eveniment

Ce poate fi mai liniștitor pentru un părinte
decât o discuție relaxantă și plină de informații solide și avizate cu specialistul copilului său?

Pe scurt, asta înseamnă Atelierele PediTEA – La ceai cu specialistul! Conectare, sprijin, putere prin informație personalizată. Un club de pediatrie ca între prieteni, care se prelungește virtual în grupul Pediatrie Pentru Părinți.
Și asta vom face și miercuri, 22 mai, de la ora 18.00!

Ne întâlnim într-un loc cu aer boem din București și servim un ceai aromat alături de Conf. Univ. Dr Alina Stănescu Popp, medic primar pediatrie, medic specialist gastroenterologie pediatrică.

În luna în care, la nivel mondial se vorbește despre conștientizarea implicațiilor pe care le are boala celiacă în viața unei persoane, ne întâlnim cu comunitatea noastră de părinți să vorbim despre sănătatea intestinală a copiilor noștri, despre intoleranțele (tranzitorii sau permanente) alimentare și despre viața fără gluten.

Ne luăm la revedere în jurul orei 19.30 până data viitoare când ne întânim la un alt ceai cu o altă aromă și alt subiect important de discuție!

Structura atelierului

PARTEA I

18.00 – 18.30

Conf. Univ. Dr Alina Stănescu Popp, medic primar pediatrie, medic specialist gastroenterologie pediatrică

  • Simptomatologia și specificul intoleranțelor alimentare
  • Microbiom și importanța sănătății florei intestinale
  • Despre gluten (ce este, de ce este un alergen atât de răspândit, diferența dintre intoleranța la gluten și boala celiacă…)
  • Alte intoleranțe și simptomatologiile lor
  • Analize și tratament

Partea a II-a

18.30 – 19.30

Q and A

 

  • Întrebări personalizate;
  • Focus pe provocările confruntate de părinții prezenți la eveniment;

 

Înscriere la eveniment

Vă puteti înscrie la atelier completând formularul de mai jos. Participarea la eveniment este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile. Prin completarea formularului vă veți da acordul pentru a fi fotografiați și filmați în cadrul evenimentului, urmând ca fotografiile și imaginile video să fie afișate în conturile de social media ale Asociației. Înscrierea este validă numai dacă veți primi pe mail un accept de participare însoțit de detalii organizatorice! Vă așteptăm!

14 + 2 =